+ Kumbağ Tanıtım ve Paylaşım Platformu » MUHABBET SOHBET EĞLENCE HOBİLER SPOR GÜNDEM » HOBİLER » Evcil Hayvanlar
 Köpeğin tüyLeri ve tırnakLarının ßakımı

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Köpeğin tüyLeri ve tırnakLarının ßakımı  (Okunma Sayısı 1625 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 28 Aralık 2007, 06:38:08 »
ś!вέL
ßöJåcK (x
MODERATÖR

Rep Puanı 61
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

Köpeklerin tüyleri evinizde halı ve koltuklarınıza yapışır. Kullanılan elektrik süpürgesinin gücü çoğunlukla bunları temizlemeye yetmez. Bu sorunu engellemek veya en azından azaltmak için haftada bir kez düzenli olarak köpeğinizin tüylerini fırçalamanız gerekecektir. Haftada bir defa fırçalanmayan uzun tüylü köpeklerin tüyleri keçeleşebilir. Köpeğin tüylerinin çok kısa kesilmesinden başka çare kalmaz.

Düşük kulaklı ve uzun tüylü köpeklerde, kulak tüylerini ve kulakları özenle temizlemek gerekir. Özellikle yaz aylarında  pisi pisi otlarına dikkat etmek gerek. Bu nedenle köpeğiniz dışarıdan geldiği zaman, parmak arası tüylerini ve kulaklarını iyice kontrol ederek bu otları temizleyiniz.

Eğer köpeğiniz sizin dikkatinizi ısrarlı bir şekilde çekmek isterse, kolunuza veya ayağınıza patileri ile vururken tırnaklarını kullanır. Bu nedenle tırnakları uzunsa canınız yanar yada köpeğinizin tırnakları kırılabilir. Yürümesine engel olur. Böyle durumlarda düzenli olarak tırnakların kesilmesi önerilir.Tırnaklardaki renk değişiklikleri, kırılmalar, pullanmalar,beyaz pudralı görüntü bazı hastalıklar için belirleyici olabilir.Bu nedenle herhangi bir değişiklik gördüğünüzde veteriner hekim kontrolünden geçirmeniz erken teşhis adına faydalı olacaktır.

Aynı şekilde deri ve tüy sağlığında dikkatinizi çeken herhangi anormal bir oluşum anında hemen bir veteriner hekim fikri almalısınız.Tüylerde matlık, deride renk değişiklikleri, kepeklenme, sivilcelenme, anormal koku ve akıntı, kaşıntı..vb söz konusu ise mutlaka veteriner hekime danışınız. Deri ve tüy sağlığını etkileyen herhangi bir oluşum sistemik bir hastalığın belirtisi olabilir(Atopik dermatit,Hypotroidizm,Cushing Sendromu,karaciğer yetmezliği,östrojen ve testesteron bozuklukları...vb). İhmal etmemek ve rutin kontrollerini yaptırmak önemlidir.

Not: Pet Care Veteriner Kliniği’nden alınmıştır.

« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2007, 06:38:54 »
ś!вέL
ßöJåcK (x
MODERATÖR

Rep Puanı 61
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

yaa içinizdee köpeği olan var mıııııııı?  :) :) :)
« Yanıtla #2 : 17 Ekim 2008, 22:55:53 »
uFaqliqq
Hayel Yeliss
VİP

Rep Puanı 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site

ayh bnm warrr =)) daha doğrusu komşumusun ama hep bnmle köpek bu bakımları fln çok zor yhaaa birlikte gidioruss o ablayla fln ama çok şeker bi köpe yhaa cinside pekines

Bu sana veda ederken son bakış son gülücük..
« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2008, 17:58:16 »
ś!вέL
ßöJåcK (x
MODERATÖR

Rep Puanı 61
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

ayy cok tüylüü o köpeek  :hihi: bnm yokk istiorm ama olmicak gibiii  :masumum: :ihh: GoLden Retriever  :yastiksavasi:
« Yanıtla #4 : 19 Ekim 2008, 00:59:20 »
Sinem
گ.i.и.ε.m. ®
VİP

Rep Puanı 12
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

ayy benim wardı annem ya o gider ya ben dedi gitti durun resmini bulursam yollarım hatta ahh ahh sınava giderken benimle gelmişti o gün ilk ve son anılarımızı yaşadık annem sağolsun...
Aslında annemde haklı yeni aldğı halıyı gözünün önünde pisleyinceee kendi kendine kapıyı açtı  :sıcak:

« Yanıtla #5 : 19 Ekim 2008, 01:07:53 »
Sinem
گ.i.и.ε.m. ®
VİP

Rep Puanı 12
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

işte buldumm    :masumum:

isim:STAR
...Kendisinden haber alınamıyor en son 5 ay filan önce bir çiftliğe verilmişti :)
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2008, 01:11:07 Gönderen: Sinem » Kayıtlı

« Yanıtla #6 : 19 Ekim 2008, 01:09:41 »
BEYZA
VİP

Rep Puanı 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

sinem resim nasıl koyuyosun tatlım ya banda ogretırmısın
« Yanıtla #7 : 19 Ekim 2008, 01:11:56 »
Sinem
گ.i.и.ε.m. ®
VİP

Rep Puanı 12
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

http://www.kumbagforum.com/empty-t2101.0.html
Burdan öğrenebilirsin cnm  ;)

« Yanıtla #8 : 19 Ekim 2008, 01:13:51 »
ś!вέL
ßöJåcK (x
MODERATÖR

Rep Puanı 61
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

off snmcimm çok ttlıı yaa :) bnde gtrmiştim annem dedi dısarıı o dedim o giderse bende giderm git dedi  :D mecburen bırakmak zorunda kaldımm  :ihh: :masumum:
« Yanıtla #9 : 19 Ekim 2008, 01:15:28 »
Sinem
گ.i.и.ε.m. ®
VİP

Rep Puanı 12
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

off snmcimm çok ttlıı yaa :) bnde gtrmiştim annem dedi dısarıı o dedim o giderse bende giderm git dedi  :D mecburen bırakmak zorunda kaldımm  :ihh: :masumum:
ayy çok güldümm  :hhhh:
Bende babama dedim baba annem gitsn sen al köpeği git bakalım gidicenmi dedi bende ayyy hiç şakadan anlamıosunuz dedim we star'a yol göründü :):):)

« Yanıtla #10 : 19 Ekim 2008, 01:18:56 »
ś!вέL
ßöJåcK (x
MODERATÖR

Rep Puanı 61
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

OooooF :) niee izin vermıyolarr yaa  :kızgın:
« Yanıtla #11 : 19 Ekim 2008, 01:21:21 »
Sinem
گ.i.и.ε.m. ®
VİP

Rep Puanı 12
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri

Ya doğru aslında apartmanda zor oluyor hayvan beslemek bahçeli bir ev olsa annem ben bile bakardım diyo düşünn  :dof: :dof: :dof:

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Anasayfa
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
HBulletin Hüsami
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!